Baby akan start makan

Hi mommies, sbln lbh lg baby akan start mkn. Blh x suggest mana 1 bbloi nak beli either beli asing mini multicooker+blender atau beli je food processor yg ada 4 fungsi tu? #firstmom #firstbaby

Baby akan start makan
2 Các câu trả lời

Saya lebih prefer beli asing, mini multicooker dan blender. Boleh guna lama 😊 Saya dulu pun beli food processor tu, tapi pakai sekejap je. Sebab masa anak masuk 7bulan, saya dah mula menumis. Banyak pakai multicooker. Saya juga ada baca tips di group Happy Baby Foods Malaysia, one of the admin share, dia buat bubur nasi untuk permulaan, dia guna nasi biasa yang kita makan tu. Ambil sedikit, pastu campur air panas dan blend. Adjust2 sikit. Dah jadi bubur. Mudah juga.

Hi, ikut keselesaan awak dan kekerapan awak memasak. Macam saya working mom jadi food processor sangat berbaloi dan membantu saya. Waktu travel pun senang. Saya bawa sekali food processor tu. Hehe sekarang anak dah setahun masih lagi pakai.

1y trước

Oh maaf. Saya tak pernah cuba sebab tak pernah freeze kan beras tu 🙏