Pecah air ketuban atau air kencing?-36 week 5days

Hi mommies.. saya sekarang 36 weeks 5 days, saya nak tanya.. pagi tadi saya sakit perut cirit pukul 1pagi cmtu.. lepastu tidur.. bangun lagi pukul 7 pagi, bila bangun saya tersedar macam seluar saya basah.. saya pergi check tengok seluar dalam saya basah habis.. bila hidu takda bau pun... Tu air kencing ataupun air ketuban? Tapi lepas saya tau seluar dalam saya basah, saya tak ada rasa sakit perut.. baby pun okay masih gerak2 lagi.. #firstmom #firstbaby #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

4 Các câu trả lời

kalau air ketuban dia jernih dan xberbau mcm air kencing..lg 1 cara senang nk tahu leaking ke x sis baring dulu dlm 5 minit lepas tu bangun,kalau ada gushing out atau air keluar bnayak tu memang leaking kene gi hospital cepat2..nnti akan on antibiotik

Takut air ketumban je tu. Mcm saya masa anak first tengah tidur tapi sedar air ketumban pecah banyak sebab keluar nonstop mcm air paipp😂 sis cepat2 pergi hospital selang 2jam mcm tu baru rasa sakit rupanya tanda nak bersalin

Basah macam mana tu? Macam air kencing ke? Kalau ya, tu air ketuban leaking. Kena pergi hospital sis.

Air ketuban tu sis, sebab air ketuban mmg tkde bau. Leaking tu kne prgi hosp cpt2.