Muka gatal dan naik bintik bintik merah

Hi mommies , saya nak tny normal ke klau time pregnant second trimester muka akan gatal lepastu naik bintik merah ? Thnkyou #ingintahu

4 Các câu trả lời

Sy anak 1st dlu bgtu, msuk 2nd trimester maybe dlm 6bulan naik gatal2 di tgn & kaki. Sy sapukan lotion utk bagi lembap, x berani letak ubat.. msuk 3rd trimester, ok balik.. sy preg lagi skrg, hari tu dlm 6w - 8w gatal bwh ketiak.. x da bintik2 tapi gatal2. Sy stop pakai deodorant & pewangi baju, bru stop gatal tu. Maybe ada yg x ngam dipakai atau blh jadi jg sbb pembawaan baby..

kita sama lah 🥲 baru masuk sec trimester muka naik bintik merah , masa first trimester tak naik apa2 pun kat muka, lepastu kat kelenkang dh mula gatal mcm miang, nak garu takut ishhh

9mo trước

yee sama laa . Saya lama lama tak tahan sgt garu jgk wlaupon dah sapu lotion .

Perubahan hormon rsenye..sy plk pantang klu cuaca pns mbahang, tibe2 jd naik ruam dkt kaki n tgn..sjak msuk 10w keatas bru reda..kdg naik jgk tp xseteruk hritu

mungkin awal baru dapat alahan nie...saya trimester ke 3 nie xley peluh sikit ..naik gatal ..bawah tetek ,lengan abis dahh merah2 ..