Sakit punggung

Hi mommies... Saya nak tanya ye sekarang ni kndungan saya dah 29week, so saya nk membuang saya punya lubang dubur tu sakit sangat nk meneran sampai kluar airmata... Adakah itu bahaya yee.. Sebab masa preggy anak 1st saya xda alami camtu.. Hmmm ada ke yang sama cam saya jugak sakit bahagian tu bila nak membuang!!! #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Saya pun skrg ni 29 minggu nk masuk 30. Sebelum ni, sama je simptom kita. Sakit dan bengkak dkt dubur tu masa nk membuang. Lagi sakit kalau cirit birit. Apa yg saya amalkan ialah, makan buah pisang pagi2 lepas dah makan vitamin. Alhamdulillah, terus nk membuang. Dan waktu waktu lain kena bnyk minum air dan makan buah serta sayur sekurg2nya 2 kali sehari. Boleh try buah prun jugak utk lawaskan. Selamat mencuba sis.

2y trước

haah pisang bagus kan sis... nanti saya cuba yee.. tq for ur answer sis.. semoga dipermudahkan urusan u nanti aminn

tanda buasir tu. kalau sebelum ni ada sembelit, mmg tu la jadi nya. kena byk minum air putih, makan buah tinggi serat (pisang/betik/buah naga), sayur hijau & makan yoghurt juga. punca sakit sbb najis keras. so kena buat dia jadi lembut baru tak sakit bila nak berak. tips sy, pg2 bangun tidur terus minum air putih 1-2 gelas. Insha’Allah lancar nak berak.