Batuk semasa hamil

Hi mommies, saya nak tanya bahaya tak kalau batuk masa mengandung ni? lately cuaca panas sgt, bangun bangun terus batuk teruk. ubat apa yg sesuai utk ibu hamil ye? kandungan bru 7 mnggu

5 Các câu trả lời

Sayapon batuk non stop dh dekat sminggu. Pergi klinik dr bg ubat batuk, amik neb (kebetulan saya ada asma) dan amik antibiotik. Alhamdulilah makin pulih.

Sis awak macam saya batuk masa pregnant ni, tapi nak makan ubat refer doc dulu taw. Doc bagi saya ubat tahan gatal tekak je.

sy jumpa dr.. dr bg antibiotik utk preg mom.. dia ada dos trsndri.. ubat nk ambil wktu preg kna prescribe dr gyne ye..

sebarang ubat semasa mengandung sebaiknya rujuk Dr

Sy tk makan ubat. Sy makan lozenge je