suka campak brg

hi mommies, saya nak tanya anak saya umur 1y 6m suka sgt campak baling brg atau mainan dia. saya dan suami banyak kali dah tegur, kkdg tu saya lepuk kaki dia utk bg dia faham yg saya marah tapi tetap sama. boleh tak kalian advise cara nak ajar anak? #worried #advice #bantujawab #SeriusTanya

1 Trả lời

semua brg anak campak ke? dia reti main mainan dia x? ke semua dia campak? Anak sye jarg campak brg.. klu ye pun, dia tbalik kn bakul mainan hbes semua mainan dia klua bsepah..

2mo trước

jgn marah anak, anak masih keliru atau tidak faham apa yg perlu dibuat. ibu boleh ajar anak sebagai contoh ambil mainan yang dibaling tadi dan letak kan dlm bakul . suruh anak ikut dan bila anak berjaya buat ibu tepuk tangan tanda betul apa yang anak buat tadi.