38 minggu dan 1cm bukaan tanpa air ketuban pecah and darah

Hi mommies, saya mengandung anak pertama, 38 minggu sudah ada contraction, tapi tiada turun air ketuban dan darah and sudah ada bukaan 1cm.. bila check bukaan baby tinggi lagi, ada apa2 cara untuk cepatkan bukaan rahim and baby turun ke pangkal rahim? #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Hi mommy. Duduk atas gym ball and kerap turun naik tangga. In shaa Allah cpt bukaan. Mcm sy, time contraction tu, sy jln and turun naik tangga. Makin kerap dtg sy serah diri kat hosp, pastu trus tolak labour room, bukaan dh 5cm. Smoga d permudahkan. Aamiin