Anak 1tahun 9bulan belum pandai bercakap

Hi mommies. Saya first mom. Ad tak yg sama macam anak saya masih tak pandai bercakap? Dia suka membebel bahasa dia. Bila dia mintak sesuatu je dia cakap “intak”. Nampak dia cuba nak memahamkan apa yg saya cakap tapi dia tak boleh ikut lagi. Saya cuba suruh dia ikut ayat saya dia menangis menjerit. Kalau kita mintak sesuatu dia boleh ikut. Kadang2 je tak fokus. Dia suka joget bila dengar muzik. Dia pandai tunjuk2. Nak biskut ke nak susu dia pandai cari. Tapi risau tak pandai bercakap lagi. #bantujawab #firstmom #firstbaby#ingintahu

1 Trả lời

Anak sy 1y10m. Dia belum boleh ckp in one sentence. Tp dia boleh la kalau ckp "nak" "yah" *bu" "no" "yes" and simple words lg laa. So far nmpk dia lebih kepala pembelajaran. Maksud nya dia dah boleh kenal nama haiwan, bentuk, buah. ABC pon dah kenal. 1-20 pon dia dah tawu.