Tiada tendangan baby week 19

Hi mommies, saya dh week 19 tapi takde rasa tendangan baby. Normal ke tu? Suami asyik tanya ada rasa ke, tp saya tak rasa pon pape.. Anyway saya first time mommy.#bantujawab

5 Các câu trả lời

Nurse yang jaga saya dekat KK ada tanya rasa tak baby bergerak? Sy tanya balik macam mana rasa baby bergerak sbb sy tak tahu? tapi sy pernah rasa macam ada denyutan nadi dekat perut pada minggu ke 15 dan 16. Dan nurse sy jawab : betul la tu baby bergerak, bila dah banyak minggu dan baby dah besar baru kita akan rasa tendangan. Tu jela nurse sy cakap

normal. 1st mom 20w keatas baru la rasa...depends bdn juga. jenis byk buat kerja mmg susah nk detect. kena relax, baru blh rasa ..tp tu pn rmai tak perasan

2mo trước

tak lah. bby kecik lg. dia boleh pusing sana sini, bouncing sana sini.

Saya pun rasa benda yg sama masa 20w. Risau juga baby ok x dlm perut. Skrg 21w dh lega sbb sekali sekala terasa pergerakan baby. So, InshaAllah normal dan baik2 sahaja

normal sis. saya pun dh 19 tp tkde rasa pape lg. dh scan semua, baby sihat n ok Alhamdulillah. saya pun baby first. sbb tu rasanya lmbt nak dpt rasa.

saya rasa normal je sis sbb makcik saya baby dah 22 weeks baru rasa gerakan . alhamdulillah baby dia normal n membesar dgn sihat skrg

2mo trước

Week 22? Wow ok saya ingt dh lambat sgt baby saya ni, takde rasa kena tendang ke apa..