Pam sebelah je

Hi mommies, saya dah berpantang lebih 30 hari dan start mengepam utk buat stock bekerja. Boleh ke saya mengepam sebelah breast je? sebelah lagi saya bagi baby susu utk next session menyusu. Then gilir2 sbb pam ada 1 je sekarang🥹 Lagi satu, saya dh ukur nipple dan dah beli corong yg betul, tapi lepas pam tu breast tak rasa kosong mcm lepas baby menyusu. Macam tak puas mengepam. Dpt 1oz je. Normal ke ye? 😅

5 Các câu trả lời

Saya sarankan untuk awak pump ja dua2 belah, sb nti susu akn terhasil semula selepas breast kosong. Awak boleh buat gap 3 jam sekali. Mcm saya pon ada pump 1 ja (utk sebelah breast ja). Cth sebelah kiri pump, sebelah kanan bg baby isap susu, dh siap pump belah kiri, tukar pulak pump sebelah kanan. Berkenaan pump pulak, dia ikut org n jenama juga tau, mcm sy pump jenama lora ashlee x sesuai, so sy beli pulak pump jenama autum, padahal size corong yg sama

awak tak perlu bergilir. awak boleh buat tandem pumping. sebelah baby menyusu sebelah awak pump. jadi jimat masa. next session awak boleh tukar posisi pula boleh jadi cara penggunaan pump awak ataupon pump yg awak guna tak sesuai.

kedudukan corong dgn breast betul tak? ada clogged ducts ke? mommy relax tk masa pumping session? try marmet tk lepas pam? jarak masa pam dgn dbf? hehe banyaaaakkk kena cek tu.

saya awal2 guna pump pun dpt 1oz je. Tak mahir lagi. Lepas dah study2 barulah dpt banyak

1 oz tu rasanya sikit.. sbb tu breast x rse kosg.. mksdnye ade lg susu tu..