Ibu² yg dah 3rd trimester puasa tak?

Hi mommies, saya dah 8 bulan pregnant. Saya puasa start dari awal ramadhan lagi. Mcm mana kita nak tahu bila kita patut berbuka puasa utk kebaikan baby? Kadang risau.. Tq in advance

43 Các câu trả lời

Sy drp awal x dpt puasa lagi.. Asyik semput jerk.. Mgkin sebab da 37 weeks kot.. 😅

Sya pun da 8bln..sya xpuasa dri awl sebb nurse xgalakan untuk puasa bhya untuk baby..

Saya x penah lagi puasa..sebab kalau puasa baby x kick..so saya risau keadaan baby

Jgn paksa diri jika rasa penat, pening& baby kurang aktif. Dibolehkan berbuka sis

Sya da 38week pun tk puasa.. Rsa risau n ksian dkt bby je tkut ad ap2..

X puasa bap kita blh tahan tpi bby dlm tuh x blh....megeras ja kesian

Tak puasa. Puasa boleh diganti nanti dan bayar fidyah

Stkt nih blm pna lg tggl puasa.. Dah 8bln preggy

Puasa.. klu bby kurang gerak dri kbiasaan, brbuka lh

sy puasa penuh stakat ni.. alhamdulillah..