31w belum rasa brixton hicks / false contraction

Hi mommies, saya dah 32 minggu tapi tak pernah lagi rasa brixton hicks, brixton hicks tu mcm mana? Kalau cramp2 saya tak pernah rasa lagi, normal ke? Saya cuma rasa rahim berat je & senak bila baby gerak 😂 #firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Wow bestnya. Mgkin lepas2 ni ada rasa bila dah makin besar kandungan. Sy 27weeks dah rasa mengeras perut tak selesa, nervous jgk mula2. Tapi lama2 mcm dah faham, false contraction byk kan rehat. Minum air, baring ke. Gitu

Normal saja. Sy dh 36w baru la rasa cramp, tp tu pn xperasan. Bila penat saja baru perasan.