PIL PERANCANG

Hi mommies. Saya baru habis pantang. Misi dah tanya nak guna perancang apa 😅 Saya nak makan pil sahaja. Berkesan tak? Nak guna yang lain tu takut side effect atau tak serasi 😂😂🤣 Misi bagi tak ehh?? Helppppp

2 Các câu trả lời

pakai lh perancang apa pun.. tetap bkn 100% terjamin x lekat.. masih ada risiko lekat.. klau betul nk rancang.. sebaiknya buat double protection spt suami buang luar atau kondom.. & tgok hari subur waktu bila..

1y trước

Setuju 👍 Walaupun ambil perancang tetap perlu ada double protection macam yang Puan Noor Atikah beritahu.

Yang saya tahu perancang ni ikut kesesuaian kita. Nanti Puan cuba minta advice nurse/doktor mana yang baik untuk keadaan Puan. Macam saya tak ambil apa2 perancang. Rancang sendiri sahaja.

1y trước

nurse atau doctor akan marah kita ke kalau tak ambil apa² perancang. saya pun bercadang nak merancang sendiri. doc suggest utk insert iucd tapi sy tak berani n suami pun tak izinkan.