Bby dlm perut bole rasa penat?

Hi mommies nk tnye klau kite buat kerja bnyk tk rehat2 bby dlm perut pn bole rasa penat ke?

4 Các câu trả lời

So far sepanjang semua pregnancies kalau saya penat baby dalam perut takda menunjukkan ciri2 penat pun malah dia makin berombak2 even kita tgh baring2 sebab penat. Tp kalau saya lambat makan or kurang minum air sejuk2 ke nampak la dia mcm takmau gerak sgt. Tendang pun sekali je tu pun sebab kita tekan2 perut. Wallahualam tak pasti mommies lain mcm mana

Takde kaitan sis. Yang penat tu awak. Bukan baby. Cuma kurangkan la buat kerja2 berat bila dah 3rd trimester ni. Byk buat kerj ammg badan akan rasa sakit2. Banyak berehat and exercise untuk prepare nak bersalin.

kandungan berpaa bulan sis? kalau seeloknya jangan buat banyak kerja. tak elok untuk kandungan

11mo trước

28w6d (7bln). Bila sy buat kerja semua badan sakit2 😅kdng2 risau jga bby dlm perut pn bole rasa klau kita penat

Sy ada tnye doctor, slalu kalau ibu penat sgt bekerja, baby akan kurang bergerak..