gbs + 33weeks

hi mommies. nk tnya ada x kt sini yg +gbs? sy mmg dr sahkn +gbs dr 7weeks lg lps ambil sample. skrg sy dh 33 weeks kputihan makin bnyk pula sehingga kaler hijau😣 pstu gatal takbole bincang 😩 dr dh masukkn ubat insert tp cuma ok 2,3 hari then ada balik. ada x mommy yg ikhtiar cara lain utk kurngkn kputihan dan kegatalan ni?

1 Trả lời

- Cut sugar intake - Makan plain yogurt. Selitkan plain yogurt sebagai menu harian - Kalau pakai pantyliner kena rajin tukar. Tak pakai pun takpe, tapi kena standby extra panties or disposable panties untuk tukar. Kat rumah tak pakai panty lagi bagus. So far yang ini je saya buat.

11mo trước

Plain yogurt tu maksudnya tanpa perisa. Ada 2 jenis yogurt: 1) Natural yogurt 2) Greek Yogurt Saya prefer Greek yogurt sebab kandungan gula lebih rendah daripada natural yogurt. Boleh makan dengan buah😊Nak campur nuts, oat pun boleh.