Schedule baby makan

Hi mommies. Newmom here, next week my baby akan masuk 6month. I serious nak tanya mommies semua mcm mana you guys schedule waktu makan, waktu menyusu, waktu tidur (nap time tengah hari) anak? Kalau sekarang ni, susu & tidur I boleh differentiate lagi between these two yg mana satu dia nak. Misalnya, Lepas makan nasi tu, dia nak tidur, susu dulu tak? #firstmom #ingintahu #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Hi ikut situasi dan kesesuaian anak. Contoh kalau pukul 8 pagi anak bangun so beri anak makan breakfast dulu. Once dah start makan kena utama kan makan instead of beri susu. Ni doktor yang beri nasihat. Lepas gap 2/3 jam lepas anak main dan makan kalau anak nampak mengantuk dah boleh beri susu dan ajak anak tidur. Kalau anak saya umur² anak mommy nap dia sekali je sehari. Makan saya buat 3 kali + snack

Hai mommy, schedule ni tak strict sangat. Kadang2 ikut mood anak. Tapi biasanya lepas makan mandi bagi selesa bagi sikit pastu tidur. Itu rutin untuk anak saya selama 10 hari makan.

2y trước

Biasa lps makan bagi rest kejap 10 min baru mandi, pastu lps siap pakai baju semua tu bagi susu sikit dan tido. Gap dri mandi ke tido 10 minit macmtu jugak 😂. kadang2 tgh pakaikan baju boleh tertidur hehe

Schedule baby ni kita mummy dia yg plan dan tgk kesesuaian baby dengan step apa yg baby blh terima .