Hb rendah dan tekanan darah rendah .

Mommies nak tnya ada ke kat sini minum calla milk hb terus cantik? Lagi mommies semua ada amalkan makanan lain tak? Boleh share tips maintain hb ? Untuk teknanan darah rendah pulak ada tips tak 🥹

6 Các câu trả lời

sya pun hb normal tpi border je. nurse mmg pesan suruh makan makanan yg tggi zat besi ayam, daging, tempe, sayur2 , kekacang . buah yg tggi zat besi. then nurse kata perah limau kasturi tu campur dlm air biasa makan skali dgn ubat obimin .kalau sis mkn obimin la .ini utk bantu tgkatkan penyerapan ubat tu .sbb vit c dgn obimin tu ssuai minum skali

makan kedondong n jambu batu sis. nurse kk pesan kalau boleh makan tiap hari. rehat kena cukup, minum air banyak, elak kafien (kopi, teh, coklat) banyakkan makan sayuran hijau (batang sayur tu pun kena makan, jangan daun shj) pada saya tak perlu ambil calla milk sebab susu tu manis. takut sangkut gdm pula. try minum hl @ fresh milk

2mo trước

Ikut atas orang juga kot. Saya kurang minum air masak sebab kerap muntah balik, buah & sayur 2/3 hari sekali baru makan (sebab tempat kerja suami memang masakkan untuk keluarga staff juga, jd ikut menu dorang je) tapi ikhtiar saya amalkan calla milk 2 sachet sehari (sebab sedap sangat 😂) dari 5w sampai 18w ni, hb maintain 12.5 & takde gdm. Alhamdulillah.

Ikot badan juga sis, saya ni sampai ambik 2 sachet sehari sekali pun hb menurun juga. Tak sesuai dgn saya, doktor tukar obimin kpd zincofer, tgk check up nanti mcm mana. Kena byk makan sayuran, daging merah, kerang & hati ni 2 minggu sekalii boleh la

Klu sy nk bgi hb cntik, amalkan buah guava pink tu, pastu mnum air sunquick tanpa gula, alhamdulillah stkat ni hb sy kekal 12 ke atas, cublh ikhtiar sis

produk2 cmni better avoid la. bahan dlm tu pun not proven much. lebih baik spend dkt real food..daging, kerang, sawi, bayam, jambu batu.

kalau nak hb naik, makan jambu batu..