KEPERLUAN UTK PERMULAAN BABY MAKAN

HI MOMMIES, NAK TANYA baby food processor kena beli ke tak ? kalau kena, brand apa okay ? sopi tu semua okay ke ? tahan lama tak ? ada warranty ke ? apa jerr keperluan nak kena cari utk anak mula makan ? beras tu member ckp speedmart ada jual tapi tak jumpa 😅 beras mmg baby makan sumo ke atau boleh beras mcm kita makan ? apa jerr nak beli ni ek haha help me mommies 🫠 #babyfirsttimemakan #baby6months

5 Các câu trả lời

Ats org food processor ni. Sbb pkai smpai baby 7 bln je. Mcm saya tak beli pun. Sy beli blender khas utk baby. Beli periuk steam elektrik sbb boleh kukus mknan dia dgn mknan kita sekali alang2. So sy takde lah rasa bazir sgt buat mcm ni. Nnti dia dah hbis guna blender tu kita boleh guna pulak. Haaa begitu lah cara saya. Mcm beras pulak. Sy beli beras jepun jenama jasmine. Serupa dgn beras sumo. Harga pun murah sikit dri sumo. Bekas ice cuba tu wajib beli. Mudah keje kita. Bekas kecik2 utk simpan stok mknan dia pun kene beli

9mo trước

Beras jasmin tu awk basuh sekali je ke atau byk kali? Sbb sy ada baca org kata klau beras sumo basuh sekali je. Sy jadi confuse pulak dgn beras jasmine ni

Beras yg bnyk kanji, beras basmathi low GI x digalakkan. Food processor, ikut org, bg sy pkai blender yg bkn blend cili dh ckup. Klau portion sikit pkai yg garlic processor tu. Steam sy pkai pressure cooker/rice cooker. Guna je apa ada dkt rmh. Penting kuali kecik utk msak mkanan baby

food processor banyak membantu dan saya rasa patut beli. banyak brand kalau nak suggest tu puan. ikut pada bajet berapa yang kita mampu. utk review semua tu puan boleh usya2 kat shopee sendiri ya. bab beras tu boleh je guna beras biasa yang kita makan tu.

Blender tu, sy pakai brand diy… hand blender… makanan jd halus terksture , ramai dah tanya pakai blender ape cantik je x kasar teksture…

sis ni list yg sy beli