Labour and Going Home Baby Outfit

Hi mommies. Nak tanya yg dah berpengalaman. Nnt baju baby masa dlm labour and going home, advisable pakai baju yg mcm mana ya? 2 pcs ke sleepsuit ke romper ke? #bantujawab #ingintahu

3 Các câu trả lời

If you bersalin hospital swasta, bawa baju untuk discharge je. After deliver baby pakai swaddle hospital 24 hours. Waktu discharge baru nurse tukar kan ke baju baby. Kalau I pakaikan 2 pcs (buttoned shirt and pants) masa anak first. For next pregnancy I nak pakaikan zipper sleepsuit sebab senang sekali sarung hehe

2t trước

Takpe sebab baju tu pakai hari discharge. Plus bassinet baby pun ada name tag. Ni tempat I bersalin la. I plan pakai kan sleepsuit yang ada booties. Cari sleepsuit yang ada 2 ways zipper. Boleh buka dari atas, boleh buka dari bawah. So kalau nak check gelang just buka dari bahagian kaki.

2 pcs, baju dan seluar long sleeve. kalau hospital gov, siapkan baju untuk balik je, sebab kat hospital baby pakai baju hospital je.

2t trước

Okay faham. Thanks awak ✨

masa kt wad prefer baju yg butang2 baju sluar asing sbb senang nurse nk bukak cek .