Cuti bersalin

Hi mommies, nak tanya untuk mommies yang bekerja selalunya start ambil cuti bila ye? Seminggu awal dari due date atau macam mana? Saya tatau nak arrange waktu cuti tu. Dalam dilema. Semoga jawapan mommies semua membantu saya ☺️

1 Trả lời

sy mggu ni week 36 last kerja. sbb anytime boleh bersalin dr mggu 37 smpai 40 sbb masuk mggu 37 ke atas baby dah matang plus if keep kerja, bdn dah penat sgt wpun kerja duduk office je. sy masa week 38 baru apply maternity leave. yg mggu 37 sy ambil cuti tnpa gaji je utk 4 5 hari.