Badan Gatal

Hi mommies. nak tanya skrg saya dah 17 minggu. normal ke kalau satu badan gatal2 sampai x tahan nak garu, then bila garu keluar merah samar2 dekat bekas kita garu tu? Punca apa ya gatal tu? Mcm mna nak atasi? TQ :)

4 Các câu trả lời

Sis cuba tukar sabun mandi mcm sebamed ke atau sabun yg kurg buih. Bila pregnant kulit jadi lebih sensitif. Then sapu minyak argan @ bio oil pada bahagian kering dan gatal tu. Elakkan garu. Takut parah. Saya amalkan ini dari 1st pregnancy. alhamdulillah

1y trước

okay noted.. tq so much ya sis infonyaaa..

sama la kita sis..kerap sgt garu lagi2 bila tgh syok tido..tgn dduk bebas menggaru..esoknya sy potong sehabis pendek kuku..Masa ngandung sy tk pakai sabun..sy pakai limau purut pengganti sabun..lepastu rajin skrub kulit guna hampas teh..

Hi. Pernah kena tapi takda sampai satu badan. Elak pakai sabun anti bakteria sebab nanti bertambah gatal badan.

1y trước

Nak kata punca pun tak pasti tapi kalau saya pakai kerap kulit akan jadi terlalu kering so doktor suruh stop pakai sabun jenis begitu

Hi, sama lah kita. Lepastu saya sapu minyak bio oil hari hari, baru kurang gatal tu