tak pandai makan sendiri

Hi mommies, nak tanya. normal ke kalau baby tak pandai pegang makanan and tak pandai masukkan makanan kat mulut sendiri? anak sy 11 bulan lebih bukan jenis pengutip so dia memang taktau nak nak masukkan apa2 benda kat mulut dia. dah banyak buat sensory tp dia still nangis kalau kita try suruh dia masukkan makanan guna tangan dia

1 Trả lời

normal, makan sendiri ni kemahiran. bagi anak masa, dan berikan latihan yang konsisten untuk anak mahir. tunjuk demo dan makan bersama sama anak. elakkan letak high expectation. 😊 boleh baca link yang saya share ni, dan kalau belum join, boleh join. boleh baca banyak info di group ni. https://www.facebook.com/share/p/r533oTP5QAtbjdtG/?mibextid=A7sQZp