Cramp dekat perut

Hi mommies, nak tanya normal ke kalau rasa macam cramp dekat bawah perut sebelah kiri ? Sebab lately ni kerap rasa macam cramp dekat bawah. Risau sebenarnya , anyone tahu sebabnya ? Btw saya dah 15week pregnant.

5 Các câu trả lời

saya pun 15weeks. normal. memang kadang akan rasa cramp tu. saya start first trimester dah rasa cramp. now sec trimester, kadang tangan krem, kadang perut cramp, kadang bila banyak bergerak ngilu kat area vagina pun ada. tapi kalau cramp yang too much tak normal. kena refer doc la

12mo trước

Haah btul aritu sya pun ngilu dkt area vagina bila berjalan or gerak terasa ngilu tu

normal sbb ade yg kata sbb perut rahim kite nk stretch nk membesar.. cuma klau sakit yg melampau tak ley bangun tu mmg g hospital terus

cramp yg tak kerap or tak mengganggu aktiviti normal je, if berterusan n tak tahan pegi la klinik

Normal. Kalau cramp berterusan rasa macam period cramp/ sengugut tu pi la jumpa dr

Nak tau juga sebab saya pun sekarang macam tu. 14+ weeks pregnant. Firstbaby. Risauu

12mo trước

Normal ya. Sebab rahim kita nak mengembang☺️