Tempat bersalin

Hi mommies, nak Tanya.. mummies dah pilih hospital mana nak bersalin nanti? Boleh share antara sebab kalau mummies pilih hospital kerajaan atau swasta atau yg FPP. Saya confius, dgr cerita Dari family , kalau private, mereka Akan selalu push utk C-sec.. betul ke? Kalau boleh , semua org nak natural delivery kan..

2 Các câu trả lời

saya apa² pun tetap bersalin dekat kerajaan sebab husband kerja kerajaan boleh guna GL husband. mak sy pun nurse hosp kerajaan siap pesan apa pun jadi pergi bersalin kat kerajaan sbb selalunya kes yg mak sy dpt mana yg pergi swasta bila ada apa² yg berlaku kena tolak ke kerajaan. bukan nak takutkan tapi kalau betul² nak bersalin dekat swasta dan tiada masalah kewangan, silakan. kalau kandungan tak ada masalah dan ibu tak ada masalah kesihatan yg serius of course boleh bersalin normal. mana yg push terus suruh csec tanpa alasan munasabah tu yg kena hati². rajin²kan diri baca review ibu² yg pernah bersalin dekat swasta. take note hosp mana yg sis nak bersalin. setiap hosp baik kerajaan atau swasta pasti ada pros and cons. lain org, lain pengalaman, lain reviewnya.

mana ada. sy elok je dua2 ank normal deliver dkt swasta. klu kndungan, ibu xde masalah, buat apa nk csec.