Kira pergerakan baby

Hi mommies. Nak tanya, mommy yg checkup dekat swasta ada tak Dr suruh buat pengiraan gerakan baby mcm KK buat? Sebelum ni saya checkup di KK, tapi sekarang dah stop di Kk, continue dekat swasta. Dr takda pulak suruh kira gerakan baby. Next check up saya masa 30weeks nanti. Mommies buat self check gerakan baby ke mcm mana? #advicepls #firstbaby

2 Các câu trả lời

continue kira macam biasa. kalau you stop even doc tak suruh pun nanti incase baby tak cukup pergerakan dalam sehari how you nak tahu? starting 28w sampai due you kena betul betul pantau movement baby. so just continue

Saya monthly check up di swasta ada kena catat fetal kick bermula 28w. Dalam buku pink swasta saya pun ada tempat tick tu. Even appointment that time 26w pun nurse dah ajar siap2