Cemana nak tahu if kita sangkut gdm

Hi mommies nak tanya, kalau kita checkup & minum air gula di KK, selalunya nurse akan bagitau kita sangkut GDM waktu next checkup after minum air gula atau nurse akan call once result dah keluar? #SeriusTanya #firstmom #ingintahu #bantujawab

8 Các câu trả lời

selalunya nurse akan call sbb nk start buat bsp, tp kalau nurse tak call, next checkup tlong tanya mcm mana result, okay ke tak okay.

kalau kk kajang, nurse akan call within few days kalau sangkut gdm. Kalau tak sangkut, takde call

nurse akan call kalau sgkut (within 1weeks) kalau tk sgkut kita akan tau result gula kita next appt.

Kk tempat saya dia tak call. Sangkut tapi next appointment 2 minggu lepas tu baru dia bagitau.

nurse saya dia akan inform dalam wasap... lepas minum air gula n dapat result darah ....

nurse akan call lepas 3 hari cmtu. kalau takda call maksudnya okay

kk akan call , mybe ikut sesetengah Kk call or wasap

Nurse akan call.