Direct feed

Hi mommies, Nak Tanya kalau direct feed, berapa lama kena feed per session? Sbb baby I drink 1-2 Mins then tolak. Saya Nak try focus on df.

5 Các câu trả lời

kalau baby latching ok maybe belum masa untuk baby menyusu. nanti sis try lagi bagi. kadang tu mungkin sebab flow susu laju. kalau susu sis dah mula drop, sis kena buat power pumping setiap hari 1-2 sessions. 1 session noon, 1 session night. kalau nak buat 1 session prefer buat malam lepas baby tidur atau pukul 2 pagi.

7d trước

ok tu pam 3-4 kali. yang penting power pumping kena buat setiap hari waktu yang sama

kalau latching okay, and memang bagi time dia patut menyusu, boleh jadi sebab dia dah selesa botol sebelum ni. hisap botol lagi senang dari hisap DF, jadi baby selalu prefer botol. maybe boleh try offer DF time baby mamai2 atau tak berapa lapar. and tiap kali nak feed, offer je DF dulu. biasakan dia semula.

Klu newborn lg normal sbb perut msih kecil tp kna kerapkn nyusu.. klu bkn newborn dh maybe dia masih kenyang? Blum demand dia nk nyusu? Nti try mula utk bgi nyusu

10mins-15 mins should be okay. Cuba check latching baby betul tak?

7d trước

Saya tak pandai df, baby latching okay. Cuma I yang tak tau berapa lama kena feed. So memang pum and give bottle. Skrng susu mula drop. So ramai Kata kena df Baru susu Akan Ada sbb tu Nak focus df. Baby I 1 month 11 days old