Jeluak Susu

Mommies nak tanya, kalau baby jeluak susu (susu fm) banyak kali tapi dalam kuantiti sikit tu maksudnya susu tu tak sesuai ke?

1 Trả lời

Jeluak/muak normal for babies. Tak normal kalau ada muntah secara memancut, dalam kuantiti yg banyak atau kerap. Pantau juga dari condition baby: Ada kembung/sakit perut, baby tak active nampak macam tak bermaya, warna atau texture najis yg tak normal. Kalau ada terjadi macam ni, berkemungkinan susu tu tak sesuai.