Tiada denyutan jantung Bayi

Mommies. Nak tanya. Dulu baby 6 weeks sy scan, baby ada denyut jantung. Skrg 11 weeks scan, xda denyutan jantung bayi dan saiz baby kecil dari umur sepatutnya. Siapa ada pengalaman? Sedih ni sebab doktor da cakap missed carriage dan tgu jatuh sendiri saja... 😭

2 Các câu trả lời

beza brpa week antara saiz n tarikh ? mcm sy stiap kali scan berbeza² kjap kecik kejap okey. sy pun tk fhm. masa sy first pregnancy pun 6w dh boleh dgr. tpi yg sec pregnancy ni lmbt skit 10w+ bru dpt dgr. tpi klau nk ikutkan limit dgr heartbeat 12w klau tk silap. cuba awk prgi klinik lain yg teknologi dia canggih sikit. mcm sy awal² tu doc mcm tk brpa mesra nk scan siap mengeluh lenguh lagi😂end up nya mmg tk nmpk janin 6w. sy gi scan klinik lain Alhamdulillah nmpk.

Try dptkan second third opinions di clinic lain. Logically kalau dah pernah dgr heartbeat tp bila scan lagi tak dgr dah & baby tak membesar mmg berpotensi missed miscarriage. Dan biasanya by 12w akan turun sendiri. Tp saya advise utk scan di clinic lain yg mesin lebih canggih