Pantang (Normal Delivery)

Hi Mommies! Nak tanya biasanya mommies ambil masa berapa lama utk makan benda manis and pedas lepas settle pantang? And berapa lama kena pantang dari ais ? Saya fully breastfeed 😊 #pleasehelp #ingintahu

6 Các câu trả lời

hi .. sis boleh tgok dalam apps asian ni. dia ada bgi cdagan makann apa yg sesuai. sbb skrg org dh xpantang tradisional sangat. cuma nasihat sya, kalau bab makan makan ni pantang 44hari kecuali pulut laksa dan minuman berais serta makanan yg sejuk. kalau bab pantang bersama suami 100 hari. ayam dan seafood boleh makan tapi bila luka dah kering dn okay. sbb rsau takut gatal gatal. itu je.

mnum ais ok je,tp dpn org tua xyah la mnum,kang panjang pulak bebelnya😅 cuaca panas ni x lalu nk mnum air suam saja..sy mnum je air sejuk cuckoo tu dari awal bersalin..

1y trước

Sama. Minum jugak air cuckoo yg sejuk tu

pantang moden sis try je mkn semua janji bukan mknan yg memudaratkan.pergi klnik doc pun sruh mkn mknan berkhasiat utk bykkan susu bdan.

1y trước

sama saya sis pantang moden😅

saya fully bf hri first pantang dh minum ais , ikut pada bdn sis , suami saya bg je mkn semua benda bby pun elok x meragam

selagi xde allergic mkn jela sis. dlm pantang elok je sye mkn pedas manis ais. bby fully breastfeed. xde meragam pon. ok je.

1y trước

Depends on baby. Cause sy makan pedas sikit, baby meragam satu malam. Pastu duk teran

Benda manis kena makan juga utk tenaga sbbnya badan lepas bersalin akan sgt penat tambah breastfeeding pula..