Baby Newborn bernafas seperti ada kahak

Hi mommies nak tanya baby sy baru 25 hari. Tapi sy perasan baby bernafas seperti ada kahak. Bunyi seperti ‘grook grook’. Sy perlu pergi ke klinik ke atau mommies ada pengalaman nak share baby newborn macam ni. Sy perasan bunyi tu bila anak bernafas buka mulut. And tidur pun macam terganggu sebab pernafasan macam tu. Minum susu pun akan ada bunyi. #ingintahu #bantujawab #firstbaby

1 Trả lời

bawak je pergi klinik. nnt dia bg ubat drop saline mcm solution garam tu utk drop dlm hidung anak. sy baru dpt smlm ubat sbb checkup anak. lps tu dkt rumah boleh mandikan anak dgn air suam cmpur epsom salt or air suam cmpur magnesium flakes tiap hari. susu kerap mcm biase biar najis anak xpun bila anak jeluak tu kluar kahak skli. bwk klinik biar doc check paru2 anak ok tak. sbb baby sy umur 65 hari ade kahak jgk tp tido dia okay n smlm checkup doc check paru2 pun okay. check skli perut anak sis klau nafas berlekuk x. if berlekuk trus ke kk punya emergency or hospital trus ye.

1mo trước

Ok sis sy dah pergi klinik. Alhamdulillah ok jee paru2 clear & takde berlekuk tu. Cuma kena monitor lagii. Sy tengah ikthiar cari sterimar baby