Operate/czer

Hi mommies.. nak tanya apa beza emergency czer dengan elektif czer? Ke sama je dua2? #ingintahu

1 Trả lời

elective czer mmg dri awal doctor dh bgi date. kebykn nya yg kne elective czer ni x sempat keluar tanda bersalin dh czer. emergency czer bila u dh keluar tanda utk bersalin normal or dh induce but still no progress and ctg dh x cantik, baby breech, bby dh berak and termakan najis sendiri dkt dlm, mommy dh xde energy, bp tetbe tinggi, sugar tetbe tgi. sng kata bila u dh try normal dulu, but then ade complication buat kn u xboleh bersalin normal, then doctor akn bg emergency czer.