Teka gender..Just for fun

Hi mommies, mak sy bg tips untuk teka gender baby. Kalau perut nampak benjol/nampak lebih besar belah kanan means baby boy. Kalau benjol belah kiri baby girl. Hehe this is just for fun. Kalau betul maybe kebetulan. For the past weeks I’m assuming I’ll have a baby girl since day 1 pregnant. Haha dah kenapa i assume mcm tu pun tak tahu la. But my mom said, it’s a boy kalau tengok bentuk perut ni even though baby bump teramat kecik lg. but i always told her since 4weeks mmg nampak perut belah kanan lebih besar.. Today I’m 18weeks pegi scan sekali betul pulak doktor cakap boy 😂. Doc said my baby so active lah sepanjang scan tu tak pernah dok diam. no wonder dari 16w dah boleh rasa kicking 😅 Boleh share pengalaman mommies macamana? ^^

8 Các câu trả lời

Anak 1st sy perut bulat tinggi suka makan kek manis2 semua cakap mesti girl sbb nmpk dr depan belakang confirm girl tapi 38minggu lahir boy. Anak 2nd alahan awal pregnancy pastu perut bujur scan boy. No 3 mmg tak leh minum susu lgsg baby pergerakan slow perut mmg bulat tinggi muka berseri2 makan kek cupcake aiscream details scan boy. Now sy pregnant no 4 20minggu muka berjerawat berminyak tapi kali ni perut tak nmpk sgt hari tu masa scan growth nmpk pistol. So saya ada 4 boys☺️😊. Setiap pregnancy lain2 ragam

12mo trước

Tahniah mommy ! Hehe susah kn kalau tengok bentuk perut.. nampak lebih kurang je haha

For me tak betul 😂 Perut I bulat and benjol to belah kiri. Every family members keep guessing it's gonna be a boy. Sampai I cakap, no one will ever know till I do my scanning. Hahaha Husband and I memang tak percaya and ambil port benda2 macam ni. So yeah on 19 weeks, it's a girl🤭Plus, I have no morning sickness and stayed active till delivered. Alhamdulillah. Anyways, congratulations! May Allah ease your journey and all the best mommy 🌹

12mo trước

Benjol belah kiri is girl awk hehe. Benjol belah kanan baru boy 🤭. Congratz to you too mommy

Mak mertua bg tips mcm2 utk jantina anak. Hermm sy dgr x dgr je mls nk lyn.klu sy xyah perhati btul2 pn bleh nampak besar belah mana.tp sy simpan je la sndiri mls nk dgr mcm2 tekaan mertua sy.awl2 dlu ingatkan nk baby girl pastu skang nk boy plak.jenuh laa.dia ingat boleh pilih agaknya

bentuk perut ni semua mitos, saya pregnant perut lonjong, smua org ckp boy blh kira je yg ckp girl, smpai ada makcik yg anak dia 13 pun teka boy..smpai sy n husband takut nak scan, alhamdulilah bila scan girl🤲🏻apa2 pun pcaya Allah yg lebih mengetahui

12mo trước

Yes. But if you observe you can see . No worries, it’s all for fun 😊

saya lak compare dari segi alahan. klu baby boy alahan saya lambat mula. baby girl alahan saya start dari naik double lain dah teruk😅

12mo trước

Ini pun betul juga kan mommy hehe. Ramai org mmg macam tu kalau girl biasanya extra sikit apa2 haha

Sy masa awl2 pregnant mmg jelas nmpak besar belah kanan. Skang perut dah besar skit kne perati betul2 bru nmpak. Tp betul baby boy

12mo trước

Same like me ! Sekarang kadang2 je ketara nampak besar sebelah. Kalau tak mmg kena perhatikan betul. But it feels like perut tak balance kan haha

Mesti mak awk pandai tengok perut..Mak saya tukang urut, mmg dia pandai tengok jgk. Tak semua org pandai bab ni

12mo trước

Betul tak semua orang pandai tengok hehe

Ibu mertua sy pulak teka boi sebab tengok sy aktif sgt . belum pegi scan lg hrp betul la

12mo trước

Tahniah mommy ! It’s okay boy or girl yang penting sihat dan selamat 😊