KEPUTIHAN ATAU MUCUS PLUG??

hi mommies! macamana nak bezakan yer keputihan dengan mucus plug selain dari bau? saya 2,3 hari ni kerap terjadi keluar cecair warna hijau2 muda tapi tak berbau..dia keluar sekali byk nampak kt pantyliner..dalam sehari tu mesti sekali ada keluar, selalu pagi or petang, tgh duduk2 atau baring terus keluar banyak, baby aktif cuma gerak agak lambat sedikit mungkin sebab saya dah 37week++ ruang perut sempit..sebelum ni memang saya ada keputihan dah cek 2 kali kat hospital, memang bebas dari apa2 jangkitan.. yg saya perasan kalau keputihan sebelum ni keluar sikit2 jer, ni bbrpa hari cecair tu keluar sekali byk terus.. please mommies kongsi pengalaman. thanks😊 ##ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Mucus plus macam lendir tebal sangat berwarna kekuningan bercampur dengan darah sometimes. Kalau ibu x de masalah jangkitan gbs, then I afraid air ketuban ibu leaking and then kalau kehijauan might baby terberak meconium dalam air ketuban. It's okay, ibu pergi ke hospital and check tunjuk gambar kalau ada jenis keputihan or cecair dengan warna kehijauan so doctor boleh check thoroughly, kalau jangkitan kuman doctor boleh bagi rawatan on the spot tapi kalau air ketuban leaking dengan meconium tu yg menakutkan sebab x nak baby termakan meconium. Please go to hospital immediately ya for self satisfaction 🙏🏻

Hi mommy. Since banyak boleh terus refer doc ya