Tips putus susu bagi bayi mengempeng

Hi mommies. Lately ni saya sedih susu saya semakin drop sebab stress & penat kerja semua. Jadi saya & husb buat keputusan nak cerai susu dari anak sebab dia akan susah tidur dan mengamuk kalau minum susu tak cukup tp tetap nak mengempeng. Ada tips tak untuk putus susu bagi bayi 10 bulan mengempeng malam? #firstmom

1 Trả lời

Salam..10 bulan bb dah start solid kan

2mo trước

Sebelum ni anak sy pun suka mengempeng sebelum tidur..ini cara saya..Sebelum nak tidur bagi makan kenyang2 ..main dengan bb dulu bagi dia penat lepas tu dah nampak sign dia mengantuk macam gosok mata ke baru offer susu lepas tu tengok suction slow je lepas pelahan2 ..klau dia masih jaga mamai2 tu sis bagi je puting..harap membantu😊