Mual, Loya

Mommies, kebiasaannya kalau mommies yg lain ada rasa mual atau loya, paksa tak dia untuk muntah? Elok kita muntahkan? Atau sebaiknya tahan? #ingintahu #firstmom Saya dah mula mual, loya and penat 😩

5 Các câu trả lời

loya mmg xboleh hilang tp kalau muntah boleh mkn ubat tahan muntah.. Saya pon bertahan dengan ubat tahan muntah,sbb bila muntah mmg auto lembik terus.. Tp loya tu sentiasa ja rasa.. kena tunggu hilang sendiri..

3t trước

tapi takdelah kerap, kalau kluar rumah dia takde rasa nak muntah ke apa. cuma bila duduk dlm rmh, pastu takde buat apa. kita nak buat apa pun, jadi penat haha

Muntah kan je sis jgn tahan2. Sis kena try & error lah utk mkn mknan yg boleh legakan loya tu🤗

3t trước

oo nasib baik saya tk smpai kpala, bila baring rest ok je. selalu buat tak reti je sbb tknk letih klau muntah

kalau nak terkeluar juga muntah tu, keluarkan je, tak elok tahan

3t trước

baik sis, saya cuba makan buah smlm. hilang rasa nak muntah hehe

syaa smpai tkut nkmkaan . asyik muntah

3t trước

mcm teruk pulak mcm ni, cuba awak makan buah. nak elakkan kita asyik rasa nak muntah

saya tahan.... 🤭

3t trước

sama, cuba fikirkan benda lain haha