Scan confirm pregnant

Hi mommies.. kalau dh 5weeks untuk scan confirm pregnancy dkt klinik kerajaan kena buat appointmnt dlu ke..? Kalau pegi swasta scan dh bleh nmpk ke..?#firstmom #firstbaby #pleasehelp

Scan confirm pregnant
6 Các câu trả lời

Saya ada history miscarriage 2 kali. Dua dua kali saya pergi scan 5 weeks memang dah nampak. Tapi depends juga doctor mana yang scan. Doctor pakar O&G saya scan sekali terus boleh nampak. Doctor yang dekat emergency, scan berapa kali tapi dia kata tak nampak apa. So depends pada doctor actually. Tapi nampak kantung je lah. Week ke 6 dah boleh nampak heartbeat. Tapi tulah, rezeki saya takat week 7 je. Doakan saya dapat rezeki 🤲🏻

Saya scan masa 6w 5d. Terus scan kt swasta sbb pagi tu check dah double line terang. Bila scan nampak & ada heartbeat, doc suruh buka buku pink cepat sebab dpt detect saya ada darah tinggi. Untuk buka buku pink kt kk kena call klinik dulu buat appointment, nanti nurse akan bagi tarikh bila kena datang

bawah 8w xnampak apa lagi. so please tgu 8w and above x kira gov or private. nanti kang xboleh tdo mlm sbb x nampak ape la janin x nmpk la kantung xde la. tau excited but please tgu sampai 8w above. nnti x pasal doc suspect ectopic la kandung xjadi la x mengandung la.

boleh. ade yg boleh nampak. tapi sy suggest pergi check dekat sonovision. sy check dekat klinik tak nampak.esok tu check dekat sonovision boleh nampak. semua mmg pakar scan baby dlm kandungan.

2y trước

Berapa minggu sis check boleh nampak tu?

Kalau sy, scan kat O&G hospital besar. 4 week lebih Alhamdulilah dah nampak kantung. Cuma scan guna tvs lah bukan scan dari atas.

saya buat TVS nmpak kantung je