acid folic

hello mommies, kalau dah consume susu ibu dari awal pregnant perlu ke ambil acid folic ya ? dan acid folic ni utk apa? bole bantu jawab utk yg dh berpengalaman? sy first preggy

2 Các câu trả lời

acid folic lebih better dr susu ibu preggy tu. acid folic ni nk pastikan baby berkembang baik n kurgkn masalah sumbing dsb. susu ibu preggy tu tggi gula taw wpun dia claim x. takut nnt sangkut kencing manis je.

Utk first trimester je mkn folic acid & ubat tambah darah. Lepas habis first trimester, baru la nk minum susu ke, mkn calcium, magnesium & omega 3 ke bolela klo xde mslh lain