suspek kencing manis

Mommies ! Help ! ada tak cara untuk turunkan gula.. Baru dapat call dr nurse dia ckp result air gula yg mnum hri tu tinggi 10.6. Esok kne amek darah 4 kali. macam mana yea??? Allah

16 Các câu trả lời

Elakkan makan manis2..Lepas makan.pastikan.minum air kosong sebanyak mungkin..gula akan cpt turun..sy buat mcm tu..

Sama dengan saya klinik baru call result air gula tak cantik kene dapat cucuk 4x 😩 apa kita perlu buat ni..

5y trước

aah sis rasanya kalau dah 2 minggu tak call myb sis takde masalah 😊

Bsp la jawabnya.. lepas ni awak kena kurgkn makan manis2 tau ..

sama laa saya pun smlm GuLa over 10 .. arini cucuk 4kali .. 😭😭

5y trước

Bila cucuk 4x tu lepas tak reading yg dikehendaki ye wk?

Try minum air bali tanpa gula

Buatkn sup lobak putih.