Risau pregnancy 18 minggu

Hi mommies. Dah 18 weeks, kadang rasa pergerakan kecil mcm kena cuit dalam perut. Tapi tadi nurse KK check degupan jantung baby, tak dengar. Tapi Nurse takde refer ke Pakar ke apa. Nurse just cakap maybe baby kecil je. Patut ke saya risau? 🥹

8 Các câu trả lời

jgn risau awk.. in syaa Allah baik² ja..sy 19week takde rasa lg pergerakan n nurse pun tkde check degupan jantung. tp sy yakin, as long sy takde masalah atau pendarahan bby baik² ja. lgpun 20minggu nnt dr akn scan,even tak dpt dgr bunyi tp dr ckp jantung berdegup elok. okay je tu. klu ada duit lebih check je dekat klinik swasta ya..

jgn risau, sama juga saya minggu lps, 19minggu , nurse kk xdpt nk dgr jantung bby ,jdi dia bgithu usia mcmni mmg susah nk dpt dgr . nasib la time tu juga ada scan dgn doc kt kk . everything is fine , nurse guna fetal doppler tu mmg susah skit nk dgr .

Guna fetal doppler kan? Lepas tu nurse tak remark la heart rate baby dalam buku pink? Saya pernah macam tu juga. Tapi nurse usaha juga cari guna fetal doppler tu. 3 orang nurse yang carikan. Ada jumpa. Kalau awak risau pergi je scan kat luar.

2t trước

Ye. Takde remark. Dia check sorang je. Then dia cakap maybe sbb baby kecik, so tak dapat bacaan.

nurse kk saya remain siap² dia kta 20w kebawah payah nak dpat dngar degupan jantung baby... tapi dia kata kita test dlu.. alhamdulillah 18w dah dngar... ikut nasib... better sis cari second opinion . pi swasta ka klau sis risauuu...

mcm sy 17w sebelum ni nurse tanya ade gerakan ke x, sy ckp belum rasa lagi, dia ckp nt gerakan dh kerap rase baru dia cek guna Doppler. dia kate sush nk detect kalau masih kecil. kalau sis risau, boleh pergi scan di swasta sis.

Mungkin btl kot sbb kawan sy kata guna doppler tu 20w ke atas baru senang nak dgr. Tapi kalau risau pergi klinik swasta je sis. Bagi tenang hati.

Biasanya nurse akan cari jugak smpai jumpa.. mesti awk risau kan🥺 try scan dekat swasta laa utk kepastian

Apa2 kalau risau keadaan baby pergi je scan kat swasta. Untuk legakan hati. Inshallah takde apa2 tu