Family planning after c-section

Hi mommies. Boleh kongsi tak mommies merancang pakai apa? Apa side effects yg mommies dapat? Sy tahu setiap org berbeza side effects, tp sy belum boleh decide nak merancang guna kaedah apa. And ada effect tak utk yang breastfeed baby? Ada yg merancang guna IUCD tak? Boleh cerita proses pasang tu mcm mana? Sakit tak? First baby, emergency czer. Nak merancang sendiri, takut terbabas. Pastu fobia la nak beranak lagi. Huhu. Kalau boleh nak merancang yg tak guna hormon. Nurse suggest iucd. Boleh share pengalaman mommies? Tq 🥰#ingintahu #firstmom #firstbaby

1 Trả lời

key ape2 perancang ni satu je. dah pakai pun still jgn lps dalam. n kurgkn main masa mggu subur. sbb ramai je pkai perancang paling power sklipun, dia berkesan 99% je. lg 1% masih ade. sbb tu masih ade yg still lekat lps tu post acah2 risau preggy lg tp sndri x control x membaca sume

2y trước

kalau da merancang betul2. tp still preggy, anggap je la rezeki. yg merancang sendiri tu yg geram bila post acah2 risau.