Vit c untuk ibu breastfeeding

Hi mommies. Bole ke ibu yg myusu badan ambil vit c 1000mg .. saya bru abis czer sminggu .. ada effect x pada bby ?? tq .. #vitC #ibuBreastfeeding #vitc

1 Trả lời

bole... vit c membantu percepatkan luka sembuh.. baby pun akn dpt khasiat vit c utk immune sistem dy..cuma.. ambil vit c y ada teknologi sustained release.. spy xda pembaziran vit c... sbb badan kita hanya dpt serap 100mg vit c dlm sejam.. y bakinya akn d buang ikut air kencing..