Kahak/lendir dlm tekak

Hi mommies, Baby sy 3 bln 2 mggu. Dua hari lepas ada pegi klinik n doc bg neb. Doc cek paru2 clear jer, cuma dkt tekak bunyi kahak tu kuat. Dia tido pun nmpk tak selesa. Ada guna sterimar n sedut jgk mcm doc suggest. Letak minyak n tepuk percussion pun dh. Mcm mana yer nk clearkan kahak dlm tekak baby ? #pleasehelp #firstmom

1 Trả lời

Yg pertama sis perlu sedut kahak dulu dekat klinik. Ikhtiar dekat rumah ambil lemon dan rendam dlm air panas, wabkn muka baby sambil tepuk, selepas tu air lemon tdi buat mandi. Buat hari2 insyaallah mujarab. Anak saya batuk berkahak 1 bulan, 2 minggu guna iktihar lemon alhamdulilah dh sihat skrg.

10mo trước

Baby okay ke time sedut kahak tu ?