Bila akan bersalin kalau gdm on diet control?

Hi mommies assalamualaikum. Saya dah 37week2days. Anak first. Ada gdm on diet. Saya ada baca plan doktor kat dalam buku pink, IOL @ 40week. So far sekarang takda apa2 tanda bersalin lagi. Cuma saya pelik sebab setahu saya kalau ibu gdm selalunya bukan ke akan deliver dalam 38week macam tu sebab takut baby besar? Ke memang kena tunggu 40week jugak ye?

2 Các câu trả lời

Klu GDM D/C sllunya doktor BG smpi 40 week jnji jgn lebih dri due.. Untk 38w serah diri tu untk GDM on insulin.. Aritu doktor ade bgtau