Susah makan

Hi mommies, anak sy umur 8bulan lebih. Sebelum ni dia mkn okay je. Akhir2 ni selalu tolak mknn bila sy suap. Tekstur mknn sy dh tukar ke separa kasar. Anak dh ada gigi 6btg, tp bila bg mknn dia just main je lgsg xmkn🙂🥲 #pleasehelp #firstmom #ingintahu

1 Trả lời

anak sy 8m dia prefer nasi butir mcm kita mkn, takde gigi langsung.

5mo trước

yup berlauk. if sy masak lauk sy husband, sebelum tambah perasa tambahan semua sy asing siap2 utk anak, tp kalau husband yg masak dia jenis letak semua awal2 jd sy masak asing la lauk anak. blh buat mcm2, tomyam kurma kari masak lemak masak steam paprik. kira lauk anak mcm lauk kami makan