Anak tidur mengempeng

Hi mommies, anak saya 52 hari. Anak saya akan cuma tidur di nenen sahaja after mengempeng. Kalau dodoi atau buai tak jalan. Bedung pun dia akan ngamuk. Ada x mommies ada pengalaman, mcm mana nak buat ye?

1 Trả lời

Semua baby bila dibedung akan mengamuk sis..kena pandai bedung je. Ms dh bedung tu make sure peluk rapat terutama bahagian tgn. Kalau tgn dh boleh gerak mmg senang dia nk terjaga.anak sy pun ngempeng..sy ok je. Sbb suami sy jenis biar je sy dgn baby smpai 2y 😂 tp sy tahu yg bila nk bedungkan mmg kena peluk rapat n tepuk2 pinggul/punggung slow2. Blh tgk fb/ig babylanguage