Duphaston kuatkan rahim

Mommies, Ade tak kat sini yg kene makan duphaston jgk?..mcm saya sepatutnya hmpir 10 minggu dah tpi kantung kecik lg nampak egg sack tapi xnampak janin..Ade darah bercampur lendir mase buang air kecil..tak sakit Dan xde heavy bleaading.

4 Các câu trả lời

Sya spotting 2 hari tapi kluar darah coklat je, stiap kali ada buat kerja heavy2. baru 2 kali lah jadi, pgi scan dgn doctor smua okay. baby pun okay, klinik swasta terus bagi ubat tu. takda lagi dah kluar spotting. DR pesan makan tu stiap kali ada spotting kluar, mmg bagus ubat tu, takda dah spotting. semalam tba2 macam nak jadi balik, baru keluar brown spotting dua tiga titik macam tu je, sangat sikit dari sbelum ni mungkin sbb pernah makan ubat tu. lepas sy tgok je ada kluar spotting sikit tu, sy terus makan ubat tu balik, terus stop spotting.

3mo trước

saya Masih keluar spotting mungkin saya tak reti dduk diam2...ni dah masuk hari ketiga masih Ade

saya makan juga sis .kalau total smua hampir 20 hari la makan ubat tu alhamdulillah spotting dan bleeding mmg kurang banyak .sekarang dah x kluar dah spotting mcm hritu. . kalau kluar pun sikit mcm masa kencing .tpi jarang dah skarg. skarang masalah keputihan pula 🥲. tpi masa makan ubat tu mmg bedrest bebetul sis. apa pun sya x buat hahah. sya bangun utk mandi , makan, solat .tu je . sbb pernah dlm tempoh spotting pergi dri kl ke melaka balik tu kluar bleeding . lpas tu mmg terus rest bebetul

3mo trước

terima kasih, Insya Allah harini sye pegi check ya 🥰

sy haritu pon bleeding 2 hari kluar darah.. pergi klinik swasta doc scan nmpk kantung jugak bby tk nmpk lgi masa tu 8weeks doc bgi duphaston. sya mkn Alhamdulillah dah tk ada bleeding dah. Byakkan bedrest Dan kurangkan berjalan byk.

3mo trước

sya dah gugur malam tadi sis.

Sy makan duphaston skang at 9 week dan doktor suruh sy makan until habis first trimester

3mo trước

Saya bleeding banyak. Dah nampak janin scan last week. Insha Allah everything going to be ok. Dun worry ya