Sleep train anak 2 tahun

Hi mommies. Ada tips tak macam mana nak sleep train anak tidur lena sampai ke pagi? Anak saya since newborn sampai 2 tahun lebih still menangis bangun malam

2 Các câu trả lời

saya start sleep train anak masuk umur 4 bulan . Makesure dia kyg before sleep, makesure dia dh betul penat & tunjuk tanda nk tidur . Then letak dia , if nk sleep train for the 1st time kena kental sikit ye . Awal2 dia akan merengek & nangis . So parents kena pekak telinga sampai lama2 dia akan ttido 😂 If dia nangis dh tlampau teruk tu kena angkat & cuba semula . Seriously if u dh try sleep train, akan change ur life . Now baby dh 7month++ dia dh tidur sendiri. tunjuk tanda nk tidur terus baringkan dlm baby cot, bg susu pegang sendiri, susu abis dia sleep. U can do it

menangis nk susu ke?