40w bukaan 2cm

hi mommies. ada tak yang ada pengalaman anak first, dah due date tapi bukaan baru 2cm and doktor suruh balik rumah dulu. Ada tips tak macamana nak cepatkan bukaan & boleh share tak berapa lama masa ambil dari 2cm nak ke fully 10cm? 😅

3 Các câu trả lời

Byk kan exercise, boleh search dkt YouTube active labor exercise , boleh buat breast stimulation guna breast pump .. Bukaan selalu nya kalau dah 4cm, doc akan suruh get ready masuk labor room .. yg penting kena mkn masa nie, sbb nak keep ada energy masa dlm labor room .. May Allah make ease for u 🙂

alhamdulillah saya dah selamat melahirkan baby boy 11/7/2023 @ 11:08am. tq for the tips. saya doakan semoga urusan bersalin korang dipermudahkan. aamiin

Hari ni sy dah 40 weeks tapi tak de tanda tanda baby nak keluar lagi. 15/7 kena serah diri kalau tak de tanda tanda dalam masa seminggu ni 🥲