Pantang Sendiri

Hi mommies. Ada tak mommies yg pernah berpantang sendiri? Tanpa menggunakan khidmat Confinement Lady/Center? Sy yatim piatu, MIL pula dh tua. Adik-bradik semua jauh2. Any tips tak mommies?

2 Các câu trả lời

saya pun akan pantang sendiri nanti, inshaAllah. kita boleh sis! 💪🏻 study sesiap cara2 urus diri lepas bersalin, prep untuk in case perlu pantang csec sekali. study juga cara2 urus baby ie cara mandi baby, urut, tenangkan & tidurkan baby, bf etc. make sure suami pun belajar sama2. menu2 pantang boleh start prep dari awal. benda2 macam sambal bilis blackpepper, garlic, peria crispy etc boleh buat simpan siap2, atau kalau nak beli pun boleh. saya plan nak buat padsicles juga, buat few weeks sebelum, simpan dalam freezer. sekarang banyak CL buat sharings di tt/ig/yt tips2 & cara berpantang etc, boleh refer situ sis.

7mo trước

Tu la. Risau pula tak boleh handle sorang2. Inshaa Allah kita kuat 💪💪

Rasanya skrg nie semua pun dah berpantang sendiri sis. Saya pun sendiri jugak, urut ada la yg dtg mengurut ke rumah